// Εταιρικό Προφίλ
// Υπηρεσίες
// Εγκαταστάσεις
// Νέα
// Ελαστικά
// Ζάντες
// Νέες Αφίξεις
// Μεταχειρισμένα
// Photo Gallery
// 2011-12-08
Βγάζοντας το SUV/4x4 σας από το δρόμο με προσοχή

Με τη συνεχώς επεκτεινόμενη αγορά των SUV/4x4 στην Ευρώπη να αναμένεται να φτάσει σε αρκετά εκατομμύρια οχήματα μέχρι το 2014, μία μεγαλύτερη από ποτέ ομάδα οδηγών θα δοκιμάσει μέσα στα επόμενα χρόνια τις ικανότητες των οχημάτων αυτών σε συνθήκες εκτός δρόμου.  

Ωστόσο, καθώς πολλοί οδηγοί έχουν μικρή, ή και καθόλου, εμπειρία πέρα από τον ασφαλτωμένο (ανώμαλο καμιά φορά) δρόμο, ο κίνδυνος ζημιών στο όχημα ή ακόμη και να κολλήσει κάποιος σε μια χωμάτινη διαδρομή είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Για να μειωθεί η πιθανότητα να πάει κάτι στραβά, η Goodyear συνέταξε τις ακόλουθες συμβουλές για οδήγηση εκτός δρόμου με οχήματα SUV/4x4:

 

1.      Μην υποτιμάτε ή υπερεκτιμάτε τις ικανότητες του SUV/4x4 σας, διαβάστε το εγχειρίδιο και συμβουλευτείτε το για τις πραγματικές του ικανότητες εκτός δρόμου.

2.      Δεν είναι όλα τα SUV/4x4 κατάλληλα εξοπλισμένα για σκληρή οδήγηση εκτός δρόμου – κι αυτό σημαίνει ότι πολλά οχήματα δεν είναι εξοπλισμένα με το σωστό ελαστικό για εκτός δρόμου καταστάσεις.

3.       Η οδήγηση εκτός δρόμου είναι συχνά μία αργή διαδικασία. Μην ενδώσετε στην επιθυμία να πατήσετε απότομα γκάζι σε συνθήκες εκτός δρόμου, αλλά πατήστε απαλά μέχρι να ξεκινήσετε – έτσι θα αποφύγετε την πιθανότητα να κολλήσετε.

4.      Όπως συμβαίνει και σε κάθε αυτοκίνητο που κινείται σε λασπώδεις συνθήκες, κατεβάζοντας μία ταχύτητα μικρότερη από ότι απαιτεί το έδαφος, μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε καλύτερο έλεγχο, καθώς η ισχύς μεταφέρεται πιο ομαλά στα ελαστικά σας.

5.      Αποφύγετε να φρενάρετε, όταν είναι δυνατόν, σε ιδιαίτερα χαλαρό, λασπώδες ή χιονισμένο έδαφος. Το απότομο φρενάρισμα μπορεί να σας αναγκάσει να κολλήσετε ή να ολισθήσετε.

6.      Ποτέ μην υποτιμάτε τα εμπόδια – ακόμη και τα φαινομενικά μικρά εμπόδια μπορεί να είναι η αιτία για να κολλήσουν μερικά από τα καλύτερα εκτός δρόμου οχήματα.  Να θυμάστε ότι δεν προσφέρουν όλα τα οχήματα τα ίδια επίπεδα ανοχής από το έδαφος. Βγείτε έξω από το όχημα και ερευνήστε το έδαφος πριν προσπαθήσετε να περάσετε από πάνω του. Σε περίπτωση που κολλήσετε σε αντικείμενα όπως πέτρες ή κούτσουρα, είναι καλύτερο να ερευνήσετε με ηρεμία την κατάσταση. Αυτό θα βοηθήσει να μειωθεί ο κίνδυνος ζημιάς του οχήματός σας.

7.      Περάστε τις μικρές ρεματιές, τα χαντάκια ή τα κούτσουρα με τέτοια γωνία, ώστε οι τρεις τροχοί να βοηθούν το πέρασμα του τέταρτου.

8.      Ελέγχετε τα πέλματα των ελαστικών σας συχνά – αν είναι φραγμένα μειώνεται  η απόδοσή τους.

9.       Κατά την οδήγηση σε απότομη πλαγιά, επιχειρήστε μια μετωπική κίνηση, κρατώντας και τα τέσσερα ελαστικά προς το πάνω μέρος της πλαγιάς, ώστε να σας δώσουν τη μέγιστη ισχύ και κράτημα.

10.   Πριν οδηγήσετε ξανά στον κανονικό δρόμο, σιγουρευτείτε ότι τα ελαστικά σας είναι καθαρά από σκόνη και άλλα υπολείμματα λάσπης και έχουν την κατάλληλη πίεση. Ελέγξτε τα ελαστικά για κάθε πιθανή ζημιά που μπορεί να προκλήθηκε από την εκτός δρόμου εμπειρίας σας προτού συνεχίσετε την οδήγηση στην άσφαλτο.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : GOODYEAR