// Εταιρικό Προφίλ
// Υπηρεσίες
// Εγκαταστάσεις
// Νέα
// Ελαστικά
// Ζάντες
// Νέες Αφίξεις
// Μεταχειρισμένα
// Photo Gallery
// 2012-02-14
Συμβουλές οδήγησης σε βρεγμένους και χιονισμένους δρόμους.

Ο ερχομός του πρώτου χιονιού προκαλεί επιπλέον άγχος σε όλους τους οδηγούς.

Για να βοηθήσουμε τους οδηγούς να μειώσουν το άγχος τους, σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να σας κάνουν να αισθανθείτε μεγαλύτερη ασφάλεια σε χειμερινές συνθήκες.

1.    Τα χειμερινά ελαστικά είναι σχεδιασμένα για βελτιωμένο κράτημα και φρενάρισμα σε χειμερινές συνθήκες. Αποφύγετε να οδηγείτε στο χιόνι με θερινά ελαστικά. Μπορείτε να αναγνωρίσετε ένα χειμερινό ελαστικό από το σήμα της νιφάδας στο πλαϊνό του.

2.    Ελέγξετε το βάθος του πέλματος του ελαστικού πριν ξεκινήσετε την οδήγηση. Όσο μεγαλύτερο βάθος τόσο καλύτερος έλεγχος στο δρόμο.

3.    Ξεκινήστε με ταχύτητα στο κιβώτιο μεγαλύτερη από την κανονική για να αποφύγετε στο σπινάρισμα. Όταν σπινάρει το αυτοκίνητο σημαίνει πως μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που πρέπει έχει μεταφερθεί στους τροχούς, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εκτροπή του οχήματος σας από τον δρόμο.

4.    Οδηγείτε με χαμηλή ταχύτητα. Οι δρόμοι με χιόνι και πάγο απαιτούν περισσότερη προσοχή. Έτσι οδηγείτε με χαμηλή ταχύτητα ώστε να μπορείτε να αντιδράσετε σε περίπτωση κινδύνου.

5.    Εάν έχετε φορέσει αλυσίδες στα ελαστικά αποφύγετε να πατάτε το φρένο απότομα. Κρατήστε σταθερή πίεση στο φρένο. 

6.    Κρατάτε τις αποστάσεις από άλλα οχήματα. Οι αποστάσεις φρεναρίσματος σε χιονισμένους και παγωμένους δρόμους μεγαλώνουν και άρα χρειάζεστε χώρο για να σταματήσετε.

7.    Μην πατάτε γκάζι κάτω από γέφυρες ή διαβάσεις. Είναι κλασικά σημεία όπου μπορεί να υπάρχει πάγος. Μεγάλη προσοχή σε αυτά τα σημεία.

8.    Όταν κολλήσετε στο χιόνι αποφύγετε να πατήσετε πολύ γκάζι- αυτό θα σας κολλήσει ακόμα περισσότερο. Χρησιμοποιήστε χαμηλή ταχύτητα στο κιβώτιο μέχρι σίγα σιγά να ξεκολλήστε από το σημείο που βρίσκεστε. 

9.    Σε ακραίες χειμερινές συνθήκες απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στον δρόμο. Μην μιλάτε στο τηλέφωνο ή απασχολείστε με άλλα πράγματα.
 

 

Πηγή: Goodyear