// Εταιρικό Προφίλ
// Υπηρεσίες
// Εγκαταστάσεις
// Νέα
// Ελαστικά
// Ζάντες
// Νέες Αφίξεις
// Μεταχειρισμένα
// Photo Gallery
Ελαστικά >>CONTINENTAL>>Επιβατικά θερινά

 

Premium 6

 Continental Premium Contact 6: Ακόμη καλύτερες επιδόσεις.


Στην Continental αντικαθιστούν τα Conti Premium Contact 5 και Conti Sport Contact 5 με ένα νέο ελαστικό που είναι βελτιωμένο στην πλειονότητα των παραγόντων του. Αυτό δεν είναι άλλο από το Premium Contact 6.

Μια αρχική διαπίστωση. Η ονομασία «Conti», που υπάρχει ως τώρα στα ελαστικά της εταιρείας αφαιρέθηκε στο Premium Contact 6 επειδή η (πλήρης) ονομασία απέβαινε μακροσκελής. Έτσι, το καινούργιο προϊόν της Continental χαρακτηρίζεται και από νέα μέθοδο ονοματοδοσίας εκτός από τα καινούργια δομικά στοιχεία του.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το καινούργιο ελαστικό αντικαθιστά ταυτόχρονα τα Conti Premium Contact 5 και Conti Sport Contact 5, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός των διαθέσιμων ελαστικών αλλά όχι και η ικανότητα για τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Το Premium Contact 6 δημιουργήθηκε από ένα νέο μείγμα το οποίο το κάνει να απορροφά καλύτερα τις ταλαντώσεις από την όποια κακοτεχνία του δρόμου, τον περιορισμό του παραγόμενου θορύβου στο εσωτερικό του κατά την κύλιση και την αντίστοιχη μείωση του θορύβου κατά τη διέλευση του οχήματος προς το περιβάλλον. Ο ανασχεδιασμός του ασύμμετρου πέλματος δεν ήταν αρκετός ώστε το PremiumContact 6 να διατηρήσει τα κορυφαία χαρακτηριστικά επιβράδυνσης σε βρεγμένο οδόστρωμα και παράλληλα να βελτιωθεί σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.


Επαναστατικά συστατικά, όπως η άμορφη συνθετική σιλικόνη και τα ανθεκτικά στην τριβή πολυμερή, οδήγησαν στην αύξηση της χιλιομετρική αντοχής κατά 15% και στη μείωση του παραγόμενου θορύβου κατά 10%.

Όχι τυχαία, ο σχεδιασμός στους «ώμους» του ελαστικού παραπέμπει στο SportContact 6, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή διαχείριση των δυνάμενων που αναπτύσσονται όχι μόνο στο πέλμα αλλά και στον σκελετό του PremiumContact 6.

Περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, το PremiumContact 6 φροντίζει από την πρώτη στιγμή να αναδείξει την εξαιρετική συμπεριφορά του. Η σύγκριση με τα ελαστικά που καλείται να αντικαταστήσει αποκτά καταλυτικό ρόλο, μετατρέποντας τις σύνθετες εξισώσεις και τα πολυάριθμα διαγράμματα των Γερμανών στην απόλυτη βεβαιότητα πως το νέο ελαστικό της Continental μπορεί να φέρει εις πέρας σε όποια αποστολή και αν του αναθέσεις.

Σε μια premium μπερλίνα υπηρετεί με συνέπεια την άνεση, σε ένα πολυτελές grand turismo τη διακριτική δυναμική και σε ένα «hothatch» την πρόθεση του οδηγού να κινηθεί, στο ασφαλές περιβάλλον μιας άρτια οργανωμένης πίστας, πάνω από τα συνήθη όρια.

Αρχικά, το Premium Contact 6 θα διατίθεται σε 70 διαφορετικές διαστάσεις, από 16 in έως 21 in (αυτές των 16 in θα αρχίσουν να πωλούνται εντός του 2017). Όπως ανακοινώθηκε, ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το νέο προϊόν έχει πάρει περισσότερες από 70 εγκρίσεις από διάφορες αυτοκινητοβιομηχανίες ως ελαστικό πρώτης τοποθέτησης.

Τη νέα χρονιά, η Continental θα υποδεχθεί ένα ακόμα νέο ελαστικό στην γκάμα της, το οποίο ωστόσο θα απευθύνεται σε οχήματα ελευθέρου χρόνου και pick-up. Ο λόγος για το μικτής χρήση CrossContact ATR (70 εντός – 30 εκτός) που θα προσφέρεται από τη διάμετρο των 15 ιντσών.  

 

ΠΗΓΗ: http://www.caranddriver.gr, http://auto.in.gr