// Εταιρικό Προφίλ
// Υπηρεσίες
// Εγκαταστάσεις
// Νέα
// Ελαστικά
// Ζάντες
// Νέες Αφίξεις
// Μεταχειρισμένα
// Photo Gallery

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ

·        ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ. Προσθέστε την απαιτούμενη ποσότητα αντιψυκτικού στο ψυγείο του αυτοκινήτου. Ελέγξτε τα υγρά της μπαταρίας και βεβαιωθείτε ότι έχει αρκετή ενέργεια για τα δύσκολα ξεκινήματα του χειμώνα. Ελέγξτε τα φρένα σας. Εάν δεν λειτουργούν καλά, το αυτοκίνητο κατά το φρενάρισμα θα κινείται προς μια συγκεκριμένη πλευρά. Έχετε μαζί σας εφόδια που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα όπως: έναν φακό, μια κουβέρτα, άμμο ή αλάτι, και ένα μικρό παγοθραυστικό. Ελέγξτε το σύστημα ψύξης και θέρμανσης γιατί βοηθάνε στην άνεση του ταξιδιού και στο να μην παγώνουν τα παράθυρά σας. Βάλτε τα σωστά λάδια και το σωστό υγρό καθαρισμού του παρμπρίζ. Ελέγξτε τους υαλοκαθαριστήρες ώστε να μπορείτε να έχετε την καλύτερη δυνατή ορατότητα σε καταστάσεις πυκνού χιονιού ή βροχής.

·        ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕΝΑΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ. Ρυθμίστε την ταχύτητα του οχήματος σας πριν εισέλθετε σε στροφή. Αποφύγετε τις απότομες κινήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ολίσθηση του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που το όχημα αρχίσει να γλιστρά, μην πατάτε απότομα τα φρένα, αλλά εφαρμόστε σταθερή και ήπια δύναμη στο φρένο.

·        ΠΡΟΒΛΕΨΤΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. Αφήστε ένα επιπλέον χρονικό περιθώριο για να φτάσετε στον προορισμό σας. Διπλασιάστε την απόσταση ασφαλείας από τον προπορευόμενο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση που κολλήσετε σε πάγο ή χιόνι, μην σπινάρετε τους τροχούς.Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο χιόνι γύρω από τα ελαστικά και αρχίστε να κουνάτε μπρος πίσω το αυτοκίνητο.

·        ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ: ΥΠΟ-ΣΤΡΟΦΗ: Το αυτοκίνητο δεν στρίβει όσο θέλετε γιατί οι μπροστινοί τροχοί έχουν χάσει την πρόσφυσή τους. Μην προσπαθήσετε να στρίψετε περισσότερο το τιμόνι ή να «κοκαλώσετε» τα φρένα. Απομακρύνετε το πόδι σας από το γκάζι και από το φρένο. Ξεκινήστε σιγά-σιγά να μειώνετe την γωνία στρέψης και μετά από λίγο θα μπορέσετε να επαναφέρετε το αυτοκίνητο στην επιθυμητή πορεία. ΥΠΕΡ-ΣΤΡΟΦΗ: Το αυτοκίνητο στρίβει περισσότερο από όσο θέλετε γιατί οι πίσω τροχοί έχουν χάσει την πρόσφυσή τους. Πατήστε ελαφρά το γκάζι και ταυτόχρονα στρίψτε το τιμόνι προς την ίδια κατεύθυνση που γλιστράνε οι πίσω τροχοί σας και κοιτάτε προς τη διεύθυνση που θέλετε να κατευθυνθείτε, έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να ρυθμίσετε την πορεία του αυτοκινήτου όταν οι τροχοί επανακτήσουν την πρόσφυσή τους.