Για την Αγορά Ελαστικών

 • Να συμβουλεύεστε πάντοτε έμπειρους τεχνικούς από το χώρο των εξειδικευμένων βουλκανιζατέρ που εμπιστεύεστε. Ζητείστε να σας εξηγούν τα πλεονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα των ελαστικών που σας προτείνουν.
 • Μην τοποθετείτε ελαστικά που σας προτείνουν άνθρωποι που δεν είναι εξειδικευμένοι στο αντικείμενο. Είναι αρκετοί οι επαγγελματίες που γνωρίζουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ελαστικών (π.χ. τεχνολογία, σύσταση γόμας, σχεδιασμός σκελετού, διάρκεια σωστής λειτουργίας).
 • Κάθε εταιρεία παράγει προϊόντα για συγκεκριμένη χρήση και τύπο αυτοκινήτου. Η σωστή επιλογή είναι σημαντική για την ασφάλεια του αυτοκινήτου και κατ’ επέκταση και για τη δική σας.
  Για τη σωστή επιλογή ελαστικών σημαντικοί παράγοντες είναι οι εξής :
  ·Τρόπος οδήγησης (π.χ. σπορτίφ, νορμάλ, πολλά ταξίδια κ.α.)
  ·Τύπος αυτοκινήτου
  · Χρηματικό κόστος
 • Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως θα συμπεριφερθεί ο κάθε τύπος ελαστικού με την πάροδο του χρόνου. Η διαφορά από ελαστικό σε ελαστικό φαίνεται συνήθως μετά από ένα χρόνο χρήσης, γι’ αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Είναι πολλοί οι καταναλωτές που θεωρούν ότι η τιμή και η ημερομηνία κατασκευής είναι οι μόνοι παράγοντες που προσδιορίζουν τη σωστή επιλογή του ελαστικού.
 • Καλό είναι να γνωρίζετε ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες ελαστικών δίνουν εγγύηση πέντε ετών από την ημερομηνία κατασκευής, και αυτό γιατί τα ελαστικά αρχίζουν να φθείρονται μετά την τοποθέτησή τους. Δεν είναι σπάνιο τα ελαστικά με πολλή πρόσφατη ημερομηνία κατασκευής να παρουσιάζουν προβλήματα κατά την χρήση τους, και αυτό γιατί τα στοιχεία του ελαστικού δεν έχουν δέσει μεταξύ τους και η διαδικασία αυτή(του δεσίματος)μπορεί να συνεχίζεται και έως 6-10 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής.

ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ